Kapuśniak z młodej kapusty z kurczakiem

Czas przygotowania: 00:45
  • kurczak, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • masło klarowane
  • cebula, świeża
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • kapusta biała, świeża
  • pomidor czerwony, świeży
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • koper, świeży
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • masło ekstra 82.5% tłuszczu
  1. kurczak, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w paski i posól
  2. sól kamienna -
  3. masło klarowane -
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  5. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  6. woda -
  7. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w cienkie plasterki
  8. kapusta biała, świeża - umyte liście, pokrój w paski
  9. pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ósemki
  10. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  11. sól kamienna -
  12. koper, świeży - umyty, poszatkuj
  13. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
  14. masło ekstra 82.5% tłuszczu -

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, dodaj ziele. Wlej wodę, dodaj warzywa i gotuj aż zmiękną. Dorzuć mięso, pomidora, zioła i przyprawy, zagotuj. Podawaj z pieczywem posmarowanym tłuszczem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR