Chłodnik litewski z serem typu feta

Czas przygotowania: 00:15
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • jogurt grecki
  • sok z buraków
  • ocet jabłkowy
  • erytrytol
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • ogórek, świeży
  • rzodkiewka, korzeń świeży
  • cebula, szczypiorek świeży
  • koper, świeży
  • ser typu feta
  1. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
  2. jogurt grecki -
  3. sok z buraków -
  4. ocet jabłkowy -
  5. erytrytol -
  6. sól kamienna -
  7. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  8. ogórek, świeży - obrany ze skórki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  9. rzodkiewka, korzeń świeży - umyta, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  10. cebula, szczypiorek świeży - umyty, drobno pokrój
  11. koper, świeży - umyty, drobno posiekaj
  12. ser typu feta - pokrój w grubą kostkę

Do naczynia wlej jogurt, dolej sok, ocet, przyprawy i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa i jeszcze dokładnie wymieszaj. Podaj schłodzony z serem i opieczonym tostem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR