Leczo z tofu i pieczywem

Czas przygotowania: 00:35
  • tofu, wędzone
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • papryka czerwona, świeża
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • woda
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • woda
  1. tofu, wędzone - pokrój w kostkę
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  4. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona, pokrój w paski
  5. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupinki, przeciśnij przez praskę
  6. papryka suszona, mielona -
  7. papryka wędzona, suszona mielona -
  8. pomidor, konserwowy, krojony -
  9. woda -
  10. pomidorowy koncentrat, 30% -
  11. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  12. sól kamienna -
  13. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  14. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
  15. woda - nalej do szkolanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, następnie dodaj paprykę podduś, dorzuć czosnek, paprykę w proszku, krótko przesmaż, dodaj pomidory. Wlej wodę, duś aż warzywa zmiękną, dorzuć tofu, dodaj koncentrat i przyprawy, zagotuj. Leczo podaj posypane natką z pieczywem. Do picia przyszykuj wodę lub herbatę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR