Chłodnik z jajkiem na twardo

Czas przygotowania: 00:20
  • jajo kurze, świeże
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • jogurt grecki
  • sok wielowarzywny
  • cytryna, sok świeżo wyciśnięty
  • erytrytol
  • pieprz biały, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • ogórek, świeży
  • rzodkiewka, korzeń świeży
  • cebula, szczypiorek świeży
  • koper, świeży
  1. jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo, pokrój w ćwiartki
  2. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
  3. jogurt grecki -
  4. sok wielowarzywny -
  5. cytryna, sok świeżo wyciśnięty - wyciśnij sok
  6. erytrytol -
  7. pieprz biały, nasiona suszone, mielone -
  8. sól kamienna -
  9. ogórek, świeży - obrany, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  10. rzodkiewka, korzeń świeży - umyta, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  11. cebula, szczypiorek świeży - umyty, drobno pokrój
  12. koper, świeży - umyty, drobno posiekaj

Do naczynia wlej jogurt, dolej sok, ocet, przyprawy i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Podaj schłodzony z jajkiem na twardo i opieczonym tostem. Smacznego! ;)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR