Ciecierzyca po bretońsku z tofu

Czas przygotowania: 00:40
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • czosnek, ząbek świeży
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • papryka suszona, mielona
  • woda
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • tofu, wędzone
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • kurkuma, suszona, mielona
  • erytrytol
  • majeranek, suszony
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  2. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  3. liść laurowy, suszony -
  4. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  5. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupiny, przeciśnij przez praskę
  6. pomidorowy koncentrat, 30% -
  7. papryka suszona, mielona -
  8. woda -
  9. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsącz nasiona, a następnie 1/3 nasion zmiksuj z wodą blenderem na gładką masę
  10. tofu, wędzone - pokrój w kostkę
  11. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  12. kurkuma, suszona, mielona -
  13. erytrytol -
  14. majeranek, suszony -
  15. sól kamienna -
  16. pietruszka, natka świeża .- umytą, pokrój
  17. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Na tłuszczu zeszklij cebulę, następnie dodaj liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, paprykę i koncentrat, przesmaż. Wlej wodę zmiksowaną z 1/3 nasion ciecierzycy, zagotuj. Dodaj pokrojone tofu oraz resztę przypraw, jeszcze raz zagotuj i dosyp pozostałe nasiona, zagotuj. Ciecierzycę posyp natką i podaj z pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR