Ciecierzyca po bretońsku z kurczakiem

Czas przygotowania: 00:40
  • kurczak, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • czosnek, ząbek świeży
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • papryka suszona, mielona
  • woda
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • kurkuma, suszona, mielona
  • erytrytol
  • majeranek, suszony
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. kurczak, pierś bez skóry, świeża - pokrój w grubą kostkę
  2. sól kamienna -
  3. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  5. liść laurowy, suszony -
  6. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  7. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupiny, przeciśnij przez praskę
  8. pomidorowy koncentrat, 30% -
  9. papryka suszona, mielona -
  10. woda -
  11. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsącz nasiona, a następnie 1/3 nasion zmiksuj blenderem z wodą
  12. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  13. kurkuma, suszona, mielona -
  14. erytrytol -
  15. majeranek, suszony -
  16. sól kamienna -
  17. pietruszka, natka świeża - umyj i pokrój
  18. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Pokrojone mięso posól i odstaw. Na tłuszczu zeszklij cebulę, następnie dodaj liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, paprykę i koncentrat, przesmaż. Wlej wodę zmiksowaną z 1/3 nasion, zagotuj. Dodaj pokrojone mięso o temperaturze pokojowej i resztę przypraw, jeszcze raz zagotuj i dosyp pozostałe nasiona, zagotuj. Ciecierzycę podaj posypaną natką z pieczywem. Smacznego! :) 


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR