Bigos z młodej kapusty z kurczakiem i pieczywem

Czas przygotowania: 00:45
  • kurczak, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • masło klarowane
  • cebula, świeża
  • marchew, korzeń świeży
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • liść laurowy, suszony
  • woda
  • kapusta biała, świeża
  • koper, świeży
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • majeranek, suszony
  • sól kamienna
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • woda
  1. kurczak, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w paski i posól
  2. sól kamienna -
  3. masło klarowane -
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  5. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  6. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  7. liść laurowy, suszony -
  8. woda -
  9. kapusta biała, świeża - umyte liście, pokrój w paski
  10. koper, świeży - umyty, poszatkuj
  11. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  12. majeranek, suszony -
  13. sól kamienna -
  14. pomidorowy koncentrat, 30% -
  15. chleb żytni, pełnoziarnisty -
  16. woda - nalej do szklanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, dodaj ziele i liść. Wlej wodę, dodaj warzywa i gotuj aż zmiękną. Dorzuć mięso, zioła i przyprawy, zagotuj, dodaj koncentrat i dokładnie wymieszaj. Do picia przygotuj wodę lub herbatę. Podawaj z pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR