Zupa grzybowa po bieszczadzku

Czas przygotowania: 00:50
  • kurczak, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • masło klarowane
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • pieczarki, świeże
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • kasza gryczana niepalona, biała
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • cebula, szczypiorek świeży
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. kurczak, pierś bez skóry, świeża - oczyszczoną, pokrój w paski i posól
  2. sól kamienna -
  3. masło klarowane -
  4. cebula, świeża - obraną z łupin, pokrój w drobną kostkę
  5. liść laurowy, suszony -
  6. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  7. pieczarki, świeże - oczyszczone, pokrój w plasterki
  8. woda -
  9. marchew, korzeń świeży - obrana, pokrój w kostkę
  10. kasza gryczana niepalona, biała -
  11. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  12. sól kamienna -
  13. śmietana, 18% tłuszczu -
  14. cebula, szczypiorek świeży - umyty, pokrój
  15. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, smaż do zeszklenia, dodaj ziele i grzyby, poduś, zalej wodą, wrzuć warzywa pokrojone w kostkę i doprowadź do wrzenia. Wsyp kaszę, gotuj na małym ogniu około 12 minut. Dodaj przyprawy i mięso, zagotuj. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka, zagotuj. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem z pieczywem. Smacznego :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR