Kanapki z pastą jajeczną, papryką i kiełkami z rzodkiewki
- jajo kurze, świeże
- majonez
- musztarda
- jogurt grecki
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- rzodkiewka, kiełki świeże
- papryka czerwona, świeża
- herbata czarna, napar
- jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo i obrane ze skorupki
- majonez -
- musztarda -
- jogurt grecki -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- rzodkiewka, kiełki świeże -
- papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w słupki
- herbata czarna, napar - zaparz
Z majonezu, musztardy, jogurtu, pieprzu i soli zrób sos. Jajko rozgnieć widelcem i wymieszaj z sosem. Na pieczywo nałóż pastę i kiełki. Kanapki podaj z warzywami. Smacznego! :)