Fasolka po bretońsku z pieczywem

Czas przygotowania: 00:35
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • woda
  • fasola biała, konserwowa, nasiona i płyny
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • kurkuma, suszona, mielona
  • erytrytol
  • majeranek, suszony
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  2. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  3. liść laurowy, suszony -
  4. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  5. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupiny, przeciśnij przez praskę
  6. papryka suszona, mielona -
  7. pomidorowy koncentrat, 30% -
  8. woda -
  9. fasola biała, konserwowa, nasiona i płyny - odsącz nasiona, a następnie 1/3 nasion zmiksuj blenderem z wodą
  10. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  11. kurkuma, suszona, mielona -
  12. erytrytol -
  13. majeranek, suszony -
  14. sól kamienna -
  15. pietruszka, natka świeża - umytą, pokrój
  16. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Na tłuszczu zeszklij cebulę, następnie dodaj liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, paprykę i koncentrat, przesmaż. Wlej wodę zmiksowaną z 1/3 nasion, zagotuj. Dodaj resztę przypraw, dosyp pozostałe nasiona, ponownie zagotuj. Fasolkę podaj posypaną natką z pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR