Gulasz na indyku z kaszą gryczaną i pomidorkami
- indyk, mięso z uda bez skóry, świeże
- sól kamienna
- kasza gryczana niepalona, biała
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- liść laurowy, suszony
- papryka czerwona, świeża
- ziele angielskie, ziarno suszone
- czosnek, ząbek świeży
- papryka suszona, mielona
- papryka wędzona, suszona mielona
- woda
- pomidorowy koncentrat, 30%
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- pietruszka, natka świeża
- pomidory koktajlowe, świeże
- sok jabłkowy
- woda
- indyk, mięso z uda bez skóry, świeże - pokrój w grubą kostkę, posól
- sól kamienna -
- kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w grubą kostkę
- liść laurowy, suszony -
- papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w grubą kostkę
- ziele angielskie, ziarno suszone -
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
- papryka suszona, mielona -
- papryka wędzona, suszona mielona -
- woda -
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
- pomidory koktajlowe, świeże -
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, podduś, dodaj paprykę świeżą i ziele angielskie, po chwili dodaj czosnek i paprykę suszoną, przesmaż, zalej wodą i gotuj aż warzywa zmiękną. Dodaj koncentrat, dosyp pozostałe przyprawy i wrzuć mięso, gotuj. Podawaj z kaszą posypaną natką i pomidorkami. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)