Gulasz na indyku z kaszą gryczaną i pomidorkami

Czas przygotowania: 00:45
  • indyk, mięso z uda bez skóry, świeże
  • sól kamienna
  • kasza gryczana niepalona, biała
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • papryka czerwona, świeża
  • ziele angielskie, ziarno suszone
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • woda
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • pomidory koktajlowe, świeże
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. indyk, mięso z uda bez skóry, świeże - pokrój w grubą kostkę, posól
  2. sól kamienna -
  3. kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu
  4. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  5. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w grubą kostkę
  6. liść laurowy, suszony -
  7. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w grubą kostkę
  8. ziele angielskie, ziarno suszone -
  9. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
  10. papryka suszona, mielona -
  11. papryka wędzona, suszona mielona -
  12. woda -
  13. pomidorowy koncentrat, 30% -
  14. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  15. sól kamienna -
  16. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  17. pomidory koktajlowe, świeże -
  18. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  19. woda - nalej do szklanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, podduś, dodaj paprykę świeżą i ziele angielskie, po chwili dodaj czosnek i paprykę suszoną, przesmaż, zalej wodą i gotuj aż warzywa zmiękną. Dodaj koncentrat, dosyp pozostałe przyprawy i wrzuć mięso, gotuj. Podawaj z kaszą posypaną natką i pomidorkami. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR