Makaron z indykiem w sosie pomidorowym

Czas przygotowania: 00:25
  • indyk, pierś bez skóry, mielona, świeża
  • sól kamienna
  • makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • passata, przecier pomidorowy
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • zioła prowansalskie
  • erytrytol
  • sól kamienna
  • ser parmezan
  • bazylia, liście świeże
  • woda
  1. indyk, pierś bez skóry, mielona, świeża - posól i odstaw
  2. sól kamienna -
  3. makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum - ugotuj al dente w osolonej wodzie
  4. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  5. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  6. passata, przecier pomidorowy -
  7. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  8. zioła prowansalskie -
  9. erytrytol -
  10. sól kamienna -
  11. ser parmezan - starty na tarce
  12. bazylia, liście świeże - umyte i osuszone
  13. woda - nalej do szklanki

Podsmaż cebulę do miękkości, następnie dodaj mięso, chwilę przesmaż. Zalej zawartość patelni passatą pomidorową, zagotuj, dodaj przyprawy i ser. Ugotowany i odcedzony makaron wsyp na patelnię z sosem, wymieszaj i wyłóż na talerz, posyp ziołami. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR