Makaron z indykiem w sosie pomidorowym
Czas przygotowania: 00:25
- indyk, pierś bez skóry, mielona, świeża
- sól kamienna
- makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- passata, przecier pomidorowy
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- zioła prowansalskie
- erytrytol
- sól kamienna
- ser parmezan
- bazylia, liście świeże
- woda
- indyk, pierś bez skóry, mielona, świeża - posól i odstaw
- sól kamienna -
- makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum - ugotuj al dente w osolonej wodzie
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
- passata, przecier pomidorowy -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- zioła prowansalskie -
- erytrytol -
- sól kamienna -
- ser parmezan - starty na tarce
- bazylia, liście świeże - umyte i osuszone
- woda - nalej do szklanki
Podsmaż cebulę do miękkości, następnie dodaj mięso, chwilę przesmaż. Zalej zawartość patelni passatą pomidorową, zagotuj, dodaj przyprawy i ser. Ugotowany i odcedzony makaron wsyp na patelnię z sosem, wymieszaj i wyłóż na talerz, posyp ziołami. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)