Kasza gryczana z fetą i warzywami
- kasza gryczana niepalona, biała
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cukinia, świeża
- brokuł, świeży
- pomidory koktajlowe, świeże
- ser typu feta
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- pietruszka, natka świeża
- woda
- kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cukinia, świeża - umyta, pokrój w kostkę
- brokuł, świeży - umyty, rozdziel na różyczki
- pomidory koktajlowe, świeże -
- ser typu feta - pokrój w kostkę
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- pietruszka, natka świeża - umytą posiekaj
- woda - nalej do szklanki
Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż pokrojone warzywa. Kiedy pomidory puszczą sok, dodaj ser feta i przyprawy do smaku. Podduś wszystko razem, wyłóż na talerz kaszę i warzywa, posyp natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)