Kasza gryczana z fetą i warzywami

Czas przygotowania: 00:40
  • kasza gryczana niepalona, biała
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cukinia, świeża
  • brokuł, świeży
  • pomidory koktajlowe, świeże
  • ser typu feta
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • pietruszka, natka świeża
  • woda
  1. kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. cukinia, świeża - umyta, pokrój w kostkę
  4. brokuł, świeży - umyty, rozdziel na różyczki
  5. pomidory koktajlowe, świeże -
  6. ser typu feta - pokrój w kostkę
  7. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  8. pietruszka, natka świeża - umytą posiekaj
  9. woda - nalej do szklanki

Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż pokrojone warzywa. Kiedy pomidory puszczą sok, dodaj ser feta i przyprawy do smaku. Podduś wszystko razem, wyłóż na talerz kaszę i warzywa, posyp natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR