Chili con carne

Czas przygotowania: 00:40
  • indyk, mięso z uda bez skóry mielone, świeże
  • sól kamienna
  • oregano, suszone
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • papryka chili, suszona, mielona
  • ryż brązowy
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • czosnek, ząbek świeży
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny
  • erytrytol
  • sól kamienna
  • kolendra, liście świeże
  • woda
  1. indyk, mięso z uda bez skóry mielone, świeże - posól
  2. sól kamienna -
  3. oregano, suszone -
  4. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  5. papryka chili, suszona, mielona -
  6. ryż brązowy - ugotuj w osolonej wodzie
  7. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  8. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  9. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupiny, przeciśnij przez praskę
  10. pomidor, konserwowy, krojony -
  11. fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny - odsączona z zalewy
  12. erytrytol -
  13. sól kamienna -
  14. kolendra, liście świeże - umyj i poszatkuj
  15. woda - nalej do szklanki

Mięso wymieszaj z przyprawami. Na tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, następnie dodaj mięso i poduś starając się rozdzielać kawałki. Dodaj pomidory i odsączoną fasolę, zagotuj, na koniec dodaj erytrytol. Podawaj z ugotowanym ryżem, posypane natką. Do picia przyszykuj wodę - dużo wody ;). Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR