indyk, mięso z uda bez skóry mielone, świeże - posól
sól kamienna -
oregano, suszone -
pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
papryka chili, suszona, mielona -
ryż brązowy - ugotuj w osolonej wodzie
oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
czosnek, ząbek świeży - obrany z łupiny, przeciśnij przez praskę
pomidor, konserwowy, krojony -
fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny - odsączona z zalewy
erytrytol -
sól kamienna -
kolendra, liście świeże - umyj i poszatkuj
woda - nalej do szklanki
Mięso wymieszaj z przyprawami. Na tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, następnie dodaj mięso i poduś starając się rozdzielać kawałki. Dodaj pomidory i odsączoną fasolę, zagotuj, na koniec dodaj erytrytol. Podawaj z ugotowanym ryżem, posypane natką. Do picia przyszykuj wodę - dużo wody ;). Smacznego! :)
Serwis programdiety.pl używa plików cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich użycie.
Ustawienia zawansowanej polityki cookies
Nasza strona używa plików cookie i innych technologii śledzenia, aby poprawić jakość przeglądania witryny oraz pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Wykorzystujemy pliki cookie do analizowania ruchu w naszej witrynie i spersonalizowania treści reklam. Informację o tym jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym i reklamowym. Możesz zarządzać ustawieniami plików cookie, ale wyłączenie niektórych z nich może wpłynąć na jakość korzystania z naszej strony internetowej.
Podstawowe (wymagane)
Ułatwiające
Statystyczne
Targetujące
Więcej szczegółów o plikach cookie
Podczas odwiedzania naszej strony używane są pliki cookie (ciasteczka) to małe pliki tekstowe, które są tworzone i przechowywane na urządzeniu użytkownika. Nasza strona korzysta z różnych rodzajów plików cookie, w tym do ulepszania obsługi online. W dowolnej chwili użytkownik może wycofać swoją zgodę dotyczącą plików cookie na naszej witrynie. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź naszą „Politykę prywatności”.