Kanapki z jajkiem na twardo, rzodkiewką i szczypiorkiem
- jajo kurze, świeże
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- rzodkiewka, korzeń świeży
- cebula, szczypiorek świeży
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- woda
- jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo, obrane ze skorupki, pokrój w plastry
- chleb żytni, pełnoziarnisty - pokrój na kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- rzodkiewka, korzeń świeży - umyta, przekrój na ćwiartki
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, drobno posiekaj
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- woda - nalej do szklanki
Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż jajko, posyp przyprawami, podawaj z warzywami. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)