Kanapki z pastą z tuńczyka i jajka oraz surówką z cebulą, ogórkiem kiszonym i natką

Czas przygotowania: 00:14
  • jajo kurze, świeże
  • majonez
  • musztarda
  • jogurt grecki
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • tuńczyk, w sosie własnym
  • masło ekstra 82.5% tłuszczu
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • cebula cukrowa, świeża
  • ogórek kiszony
  • pietruszka, natka świeża
  • herbata czarna, napar
  1. jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo i obrane ze skorupki
  2. majonez -
  3. musztarda -
  4. jogurt grecki -
  5. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  6. sól kamienna -
  7. tuńczyk, w sosie własnym - odsączony z zalewy
  8. masło ekstra 82.5% tłuszczu -
  9. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
  10. cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w kostkę
  11. ogórek kiszony - pokrój w kostkę
  12. pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
  13. herbata czarna, napar - zaparz

Z majonezu, musztardy, jogurtu, pieprzu i soli zrób sos. Rybę i jajko rozgnieć widelcem i wymieszaj z sosem. Na pieczywo nałóż tłuszcz i pastę. Kanapki podaj z surówką z warzyw. Do picia przygotuj herbatę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR