Solianka z rybą

Czas przygotowania: 00:50
  • dorsz, filet bez skóry, świeży
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • czosnek, ząbek świeży
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • papryka suszona, mielona
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • pietruszka, korzeń świeży
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • ogórek kiszony
  • ogórki kiszone, sok
  • oliwki, konserwowe, czarne
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • pietruszka, natka świeża
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. dorsz, filet bez skóry, świeży - pokrój w grubą kostkę, posól i odstaw
  2. sól kamienna -
  3. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w kostkę
  5. liść laurowy, suszony -
  6. czosnek, ząbek świeży - obrana z łupin, przeciśnij przez praskę
  7. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  8. papryka suszona, mielona -
  9. woda -
  10. marchew, korzeń świeży - obrana, pokrój w kostkę
  11. pietruszka, korzeń świeży - obrana, pokrój w kostkę
  12. pomidorowy koncentrat, 30% -
  13. ogórek kiszony - zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  14. ogórki kiszone, sok -
  15. oliwki, konserwowe, czarne -
  16. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  17. sól kamienna -
  18. śmietana, 18% tłuszczu -
  19. pietruszka, natka świeża - umyta, drobno pokrój
  20. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, dodaj liść laurowy, podsmaż. Dorzuć czosnek, chwilę podsmaż, dodaj ziele i paprykę. Zalej wodą, dodaj warzywa i gotuj aż zmiękną. Dodaj mięso i zagotuj. Dodaj koncentrat, wrzuć ogórka i dolej sok, przypraw pieprzem i solą, dodaj oliwki, zagotuj. Podawaj z kleksem śmietany, posypane natką oraz pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR