cebula, świeża - obrana z łupinki, pokrój w kosteczkę
ryż biały, arborio -
ser parmezan - zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
pomidory koktajlowe, świeże - umyte, przekrój
sok jabłkowy - nalej do szklanki
woda - nalej do szklanki
Przygotuj krewetki. Na tłuszczu podsmaż cebulę, następnie dodaj ryż i podgrzewaj aż ziarna zaczną się szklić. Zacznij partiami dodawać gorący płyn, a gdy ryż go wchłonie, dodawaj następne porcje, cały czas mieszając aż do momentu, kiedy ryż będzie miękki, a ziarna w środku pozostaną al dente. Dodaj krewetki o temperaturze pokojowej, poduś. Dodaj ser, wymieszaj. Risotto podawaj posypane natką i pomidorami. Do picia przyszykuj sok zmieszany z wodą. Smacznego! :)
Serwis programdiety.pl używa plików cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich użycie.
Ustawienia zawansowanej polityki cookies
Nasza strona używa plików cookie i innych technologii śledzenia, aby poprawić jakość przeglądania witryny oraz pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Wykorzystujemy pliki cookie do analizowania ruchu w naszej witrynie i spersonalizowania treści reklam. Informację o tym jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym i reklamowym. Możesz zarządzać ustawieniami plików cookie, ale wyłączenie niektórych z nich może wpłynąć na jakość korzystania z naszej strony internetowej.
Podstawowe (wymagane)
Ułatwiające
Statystyczne
Targetujące
Więcej szczegółów o plikach cookie
Podczas odwiedzania naszej strony używane są pliki cookie (ciasteczka) to małe pliki tekstowe, które są tworzone i przechowywane na urządzeniu użytkownika. Nasza strona korzysta z różnych rodzajów plików cookie, w tym do ulepszania obsługi online. W dowolnej chwili użytkownik może wycofać swoją zgodę dotyczącą plików cookie na naszej witrynie. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź naszą „Politykę prywatności”.