Kanapki z pastą z dorsza i jajka oraz surówką z cebulą, ogórkiem kiszonym i natką
- jajo kurze, świeże
- majonez
- musztarda
- jogurt grecki
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- dorsz, wędzony
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- cebula cukrowa, świeża
- ogórek kiszony
- pietruszka, natka świeża
- herbata czarna, napar
- jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo i obrane ze skorupki
- majonez -
- musztarda -
- jogurt grecki -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- dorsz, wędzony - oczyszczony z ości i bez skóry
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w kostkę
- ogórek kiszony - pokrój w kostkę
- pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
- herbata czarna, napar - zaparz
Z majonezu, musztardy, jogurtu, pieprzu i soli zrób sos. Rybę i jajko rozgnieć widelcem i wymieszaj z sosem. Na pieczywo nałóż tłuszcz i pastę. Kanapki podaj z surówką z warzyw. Do picia przygotuj herbatę. Smacznego! :)