Kaszotto z rybą i pomidorami
Czas przygotowania: 00:55
- dorsz, filet bez skóry, świeży
- sól kamienna
- woda
- sól kamienna
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- kasza jęczmienna, pęczak
- ser parmezan
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- pietruszka, natka świeża
- pomidory koktajlowe, świeże
- sok jabłkowy
- woda
- dorsz, filet bez skóry, świeży - pokrój na duże kawałki i posól
- sól kamienna -
- woda -
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupiny, pokrój w kosteczkę
- kasza jęczmienna, pęczak -
- ser parmezan - zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
- pomidory koktajlowe, świeże - umyte, przekrój
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Zagotuj wodę z solą. Na tłuszczu podsmaż cebulę, następnie dodaj kaszę i podgrzewaj aż ziarna zaczną się szklić. Zacznij partiami dodawać gorący płyn, a gdy kasza go wchłonie, dodawaj następne porcje, cały czas mieszając, aż do momentu, gdy kasza będzie miękka. Dodaj pokrojone mięso o temperaturze pokojowej, poduś, dodaj ser, wymieszaj. Kaszotto podawaj posypane natką i pomidorami. Do picia przyszykuj sok zmieszany z wodą. Smacznego! :)