Kaszotto z rybą i pomidorami

Czas przygotowania: 00:55
  • dorsz, filet bez skóry, świeży
  • sól kamienna
  • woda
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • kasza jęczmienna, pęczak
  • ser parmezan
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • pietruszka, natka świeża
  • pomidory koktajlowe, świeże
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. dorsz, filet bez skóry, świeży - pokrój na duże kawałki i posól
  2. sól kamienna -
  3. woda -
  4. sól kamienna -
  5. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  6. cebula, świeża - obrana z łupiny, pokrój w kosteczkę
  7. kasza jęczmienna, pęczak -
  8. ser parmezan - zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
  9. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  10. pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
  11. pomidory koktajlowe, świeże - umyte, przekrój
  12. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  13. woda - nalej do szklanki

Zagotuj wodę z solą. Na tłuszczu podsmaż cebulę, następnie dodaj kaszę i podgrzewaj aż ziarna zaczną się szklić. Zacznij partiami dodawać gorący płyn, a gdy kasza go wchłonie, dodawaj następne porcje, cały czas mieszając, aż do momentu, gdy kasza będzie miękka. Dodaj pokrojone mięso o temperaturze pokojowej, poduś, dodaj ser, wymieszaj. Kaszotto podawaj posypane natką i pomidorami. Do picia przyszykuj sok zmieszany z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR