Leczo z kurczakiem, selerem naciowym i pieczywem

Czas przygotowania: 00:40
  • kurczak, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • papryka czerwona, świeża
  • seler, naciowy świeży
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • woda
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • herbata czarna, napar
  1. kurczak, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w paski i posól
  2. sól kamienna -
  3. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  5. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w paski
  6. seler, naciowy świeży - oczyszczone z włókien, pokrój w słupki
  7. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupinki, przeciśnij przez praskę
  8. papryka suszona, mielona -
  9. papryka wędzona, suszona mielona -
  10. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  11. pomidor, konserwowy, krojony -
  12. woda -
  13. pomidorowy koncentrat, 30% -
  14. sól kamienna -
  15. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  16. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
  17. herbata czarna, napar - nalej do szklanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, następnie dodaj paprykę i selera, podduś, dorzuć czosnek, paprykę i pieprz w proszku, krótko przesmaż, dodaj pomidory. Wlej wodę, duś aż warzywa zmiękną, dorzuć mięso, dodaj koncentrat i sól, zagotuj. Leczo posyp natką i podaj z pieczywem. Do picia przyszykuj herbatę lub wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR