Leczo z kurczakiem i kaszą gryczaną

Czas przygotowania: 00:40
  • kasza gryczana niepalona, biała
  • kurczak, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • papryka czerwona, świeża
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • woda
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • herbata czarna, napar
  1. kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
  2. kurczak, pierś bez skóry, świeża - oczyszczoną, pokrój w paski i posól
  3. sól kamienna -
  4. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  5. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  6. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w paski
  7. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupinki, przeciśnij przez praskę
  8. papryka suszona, mielona -
  9. papryka wędzona, suszona mielona -
  10. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  11. pomidor, konserwowy, krojony -
  12. woda -
  13. pomidorowy koncentrat, 30% -
  14. sól kamienna -
  15. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  16. herbata czarna, napar - nalej do szklanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, następnie dodaj paprykę - podduś, dorzuć czosnek, paprykę i pieprz w proszku, krótko przesmaż, dodaj pomidory. Wlej wodę, duś aż warzywa zmiękną. Dorzuć mięso, dodaj koncentrat, sól, zagotuj. Leczo podaj z kaszą, posypane natką. Do picia przyszykuj herbatę lub wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR