Potrawka z ryby z ryżem
Czas przygotowania: 00:50
- dorsz, filet bez skóry, świeży
- sól kamienna
- ryż biały
- woda
- marchew, korzeń świeży
- pietruszka, korzeń świeży
- seler, korzeń świeży
- sól kamienna
- woda
- mleko krowie, 1.5% tłuszczu
- mąka pszenna typ 450
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- koper, świeży
- sok jabłkowy
- woda
- dorsz, filet bez skóry, świeży - oczyszczony, pokrój w grube kawałki i posól
- sól kamienna -
- ryż biały - ugotuj w osolonej wodzie
- woda -
- marchew, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w kostkę
- pietruszka, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w kostkę
- seler, korzeń świeży - umyty i obrany, pokrój w kostkę
- sól kamienna -
- woda -
- mleko krowie, 1.5% tłuszczu -
- mąka pszenna typ 450 -
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- koper, świeży - umyty, drobno posiekaj
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Pokrojone warzywa wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj na małym ogniu do czasu aż będą miękkie. Przed końcem gotowania dodaj mięso. Energicznie wymieszaj wodę, mleko i mąkę, aby pozbyć się grudek, wlej do gotującego się wywaru, dokładnie wymieszaj. Do zagotowanej potrawki dodaj masło, zamieszaj, a następnie dopraw solą i koperkiem. Potrawkę podaj z ryżem. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)