Potrawka z indyka z kaszą

Czas przygotowania: 00:50
  • indyk, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • kasza jęczmienna, perłowa
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • pietruszka, korzeń świeży
  • seler, korzeń świeży
  • sól kamienna
  • woda
  • mleko krowie, 2% tłuszczu
  • mąka pszenna typ 450
  • masło ekstra 82.5% tłuszczu
  • koper, świeży
  • sok marchwiowy
  • woda
  1. indyk, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w paski i posól
  2. sól kamienna -
  3. kasza jęczmienna, perłowa - ugotuj w osolonej wodzie
  4. woda - nalej do garnka
  5. marchew, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój kostkę
  6. pietruszka, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w kostkę
  7. seler, korzeń świeży - umyty i obrany, pokrój w kostkę
  8. sól kamienna -
  9. woda -
  10. mleko krowie, 2% tłuszczu -
  11. mąka pszenna typ 450 -
  12. masło ekstra 82.5% tłuszczu -
  13. koper, świeży - umyty, drobno posiekaj
  14. sok marchwiowy - nalej do szklanki
  15. woda - nalej do szklanki

Pokrojone mięso posól i odstaw. Przygotowane warzywa wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj na małym ogniu do czasu aż będą miękkie. Przed końcem gotowania dodaj mięso Energicznie wymieszaj wodę, mleko i mąkę by pozbyć się grudek, wlej do gotującego się wywaru, dokładnie wymieszaj. Do zagotowanej potrawki dodaj masło, wymieszaj i dopraw koperkiem. Potrawkę podaj z kaszą. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR