Łatwo strawny indyk w sosie pomidorowym, duszonymi warzywami i kaszą
- kasza jęczmienna, perłowa
- indyk, pierś bez skóry, świeża
- sól kamienna
- woda
- marchew, korzeń świeży
- pietruszka, korzeń świeży
- seler, korzeń świeży
- cukinia, świeża
- papryka suszona, mielona
- papryka wędzona, suszona mielona
- pomidor, konserwowy, krojony
- pomidorowy koncentrat, 30%
- sól kamienna
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- pietruszka, natka świeża
- sok jabłkowy
- woda
- kasza jęczmienna, perłowa - ugotuj w osolonej wodzie
- indyk, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w paski i posól
- sól kamienna -
- woda - zagotuj
- marchew, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w zapałki
- pietruszka, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w zapałki
- seler, korzeń świeży - umyty i obrany, pokrój w zapałki
- cukinia, świeża - umyta i obrana, pokrój w zapałki
- papryka suszona, mielona -
- papryka wędzona, suszona mielona -
- pomidor, konserwowy, krojony -
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek Extra Virgin -
- pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Do wody wrzuć warzywa, następnie dodaj paprykę w proszku i gotuj aż warzywa zmiękną. Dodaj pomidory i koncentrat, dorzuć mięso, zagotuj, dodaj tłuszcz i natkę. Sos podaj z kaszą. Do picia przyszykuj wodę z sokiem. Smacznego! :)