Łatwo strawny indyk w sosie pomidorowym, duszonymi warzywami i kaszą

Czas przygotowania: 00:35
  • kasza jęczmienna, perłowa
  • indyk, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • pietruszka, korzeń świeży
  • seler, korzeń świeży
  • cukinia, świeża
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek Extra Virgin
  • pietruszka, natka świeża
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. kasza jęczmienna, perłowa - ugotuj w osolonej wodzie
  2. indyk, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w paski i posól
  3. sól kamienna -
  4. woda - zagotuj
  5. marchew, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w zapałki
  6. pietruszka, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w zapałki
  7. seler, korzeń świeży - umyty i obrany, pokrój w zapałki
  8. cukinia, świeża - umyta i obrana, pokrój w zapałki
  9. papryka suszona, mielona -
  10. papryka wędzona, suszona mielona -
  11. pomidor, konserwowy, krojony -
  12. pomidorowy koncentrat, 30% -
  13. sól kamienna -
  14. oliwa z oliwek Extra Virgin -
  15. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  16. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  17. woda - nalej do szklanki

Do wody wrzuć warzywa, następnie dodaj paprykę w proszku i gotuj aż warzywa zmiękną. Dodaj pomidory i koncentrat, dorzuć mięso, zagotuj, dodaj tłuszcz i natkę. Sos podaj z kaszą. Do picia przyszykuj wodę z sokiem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR