Łatwo strawna ryba w sosie pomidorowym, duszonymi warzywami i kaszą jęczmienną
Czas przygotowania: 00:40
- kasza jęczmienna, perłowa
- dorsz, filet bez skóry, świeży
- sól kamienna
- woda
- marchew, korzeń świeży
- pietruszka, korzeń świeży
- seler, korzeń świeży
- cukinia, świeża
- papryka suszona, mielona
- sól kamienna
- pomidor, konserwowy, krojony
- pomidorowy koncentrat, 30%
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- pietruszka, natka świeża
- sok jabłkowy
- woda
- kasza jęczmienna, perłowa - ugotuj w osolonej wodzie
- dorsz, filet bez skóry, świeży - oczyszczony, pokrój w grube kawałki i posól
- sól kamienna -
- woda -
- marchew, korzeń świeży - obrana, pokrój w zapałki lub kostkę
- pietruszka, korzeń świeży - obrana, pokrój w zapałki lub kostkę
- seler, korzeń świeży - obrany, pokrój w zapałki lub kostkę
- cukinia, świeża - umyta, pokrój w zapałki lub kostkę
- papryka suszona, mielona -
- sól kamienna -
- pomidor, konserwowy, krojony -
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- oliwa z oliwek Extra Virgin -
- pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Do wody wrzuć warzywa, następnie dodaj paprykę w proszku i sól, gotuj aż warzywa zmiękną. Dodaj pomidory i koncentrat, dorzuć mięso, zagotuj, dodaj tłuszcz i natkę. Sos podaj z kaszą. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)