Kanapki z polędwicą sopocką oraz sałatka z pomidora, szpinaku i pietruszki
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- wieprzowina, polędwica sopocka
- pomidor czerwony, świeży
- szpinak, liście świeże
- pietruszka, natka świeża
- sól kamienna
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- woda
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- wieprzowina, polędwica sopocka - przygotuj plastry
- pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w kostkę
- szpinak, liście świeże - umyte
- pietruszka, natka świeża - umyta, drobno posiekaj
- sól kamienna -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- oliwa z oliwek Extra Virgin -
- woda - nalej do szklanki
Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż plastry. Warzywa wymieszaj z oliwą i posyp przyprawami. Do picia przygotuj wodę. Smacznego! :)