Szaszłyk z polędwicy wieprzowej z pomidorem i sosem ziołowym
Czas przygotowania: 00:35
- wieprzowina, polędwica świeża
- sól kamienna
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- curry, mieszanka przyprawowa
- ryż brązowy
- ocet jabłkowy
- erytrytol
- jogurt grecki
- bazylia, liście świeże
- cebula, szczypiorek świeży
- mięta liść, świeży
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- pomidor czerwony, świeży
- sok jabłkowy
- woda
- wieprzowina, polędwica świeża - oczyszczona, pokrój w grubą kostkę
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- curry, mieszanka przyprawowa -
- ryż brązowy - ugotuj na sypko w osolonej wodzie
- ocet jabłkowy -
- erytrytol -
- jogurt grecki -
- bazylia, liście świeże - umyte, poszatkuj
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, poszatkuj
- mięta liść, świeży - umyty, poszatkuj
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ósemki
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Zamarynuj mięso w przyprawach i tłuszczu. Wymieszaj składniki sosu. Na patyczki nadziej mięso i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni lub na grillu przez 12 minut. Podawaj z ryżem i sosem. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)