Chili con pescado
Czas przygotowania: 00:40
- dorsz, filet bez skóry, świeży
- sól kamienna
- oregano, suszone
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- papryka chili, suszona, mielona
- ryż brązowy
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- czosnek, ząbek świeży
- pomidor, konserwowy, krojony
- fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny
- erytrytol
- sól kamienna
- kolendra, liście świeże
- woda
- dorsz, filet bez skóry, świeży - oczyszczony, pokrój w grubą kostkę i posól
- sól kamienna -
- oregano, suszone -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- papryka chili, suszona, mielona -
- ryż brązowy - ugotuj w osolonej wodzie
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupiny, przeciśnij przez praskę
- pomidor, konserwowy, krojony -
- fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny - odsączona z zalewy
- erytrytol -
- sól kamienna -
- kolendra, liście świeże - umyj i poszatkuj
- woda - nalej do szklanki
Mięso wymieszaj z przyprawami. Na tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, następnie dodaj mięso i podduś starając się rozdzielać kawałki. Dodaj pomidory i odsączoną fasolę, zagotuj, na koniec dodaj erytrytol. Podawaj z ugotowanym ryżem, posypane natką. Do picia przyszykuj wodę :) Smacznego! :)