Kasza z fetą, kurczakiem i warzywami
- kasza gryczana niepalona, biała
- kurczak, pierś bez skóry, świeża
- sól kamienna
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- pomidory koktajlowe, świeże
- brokuł, świeży
- cukinia, świeża
- ser typu feta
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- pietruszka, natka świeża
- woda
- kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
- kurczak, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w paski i posól
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- pomidory koktajlowe, świeże -
- brokuł, świeży - umyty, rozdziel na różyczki
- cukinia, świeża - umyta, pokrój w kostkę
- ser typu feta -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
- woda - nalej do szklanki
Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż pokrojone warzywa. Kiedy pomidory puszczą sok, dodaj mięso i ser feta i przyprawy do smaku. Podduś wszystko razem, wyłóż na talerz kaszę i sos, posyp natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)