Leczo z fetą i ryżem

Czas przygotowania: 00:40
  • ryż brązowy
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • papryka czerwona, świeża
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • woda
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • sól kamienna
  • ser typu feta
  • pietruszka, natka świeża
  • woda
  1. ryż brązowy - ugotuj w osolonej wodzie
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  4. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w paski
  5. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupinki, przeciśnij przez praskę
  6. papryka suszona, mielona -
  7. papryka wędzona, suszona mielona -
  8. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  9. pomidor, konserwowy, krojony -
  10. woda -
  11. pomidorowy koncentrat, 30% -
  12. sól kamienna -
  13. ser typu feta - pokrój w kostkę
  14. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  15. woda - nalej do szklanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, następnie dodaj paprykę - podduś, dorzuć czosnek, paprykę i pieprz w proszku, krótko przesmaż, dodaj pomidory. Wlej wodę, duś aż warzywa zmiękną. Dodaj koncentrat, sól, zagotuj. Leczo podaj z ryżem, posypane serem i natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR