Kanapki z pastą jajeczną, rzodkiewką i szczypiorem
- jajo kurze, świeże
- majonez
- musztarda
- jogurt grecki
- pieprz biały, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- rzodkiewka, korzeń świeży
- cebula, szczypiorek świeży
- woda
- jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo i obrane ze skorupki
- majonez -
- musztarda -
- jogurt grecki -
- pieprz biały, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- rzodkiewka, korzeń świeży - umytą, pokrój w ćwiartki
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, posiekaj
- woda - nalej do szklanki
Ugotuj jajko na twardo. Zrób sos, dodaj przyprawy. Jajko rozgnieć widelcem i wymieszaj z sosem. Na pieczywo nałóż pastę. Kanapki podaj z warzywami. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)