Leczo z tofu i kaszą gryczaną
Czas przygotowania: 00:40
- kasza gryczana niepalona, biała
- tofu, wędzone
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- papryka czerwona, świeża
- czosnek, ząbek świeży
- papryka suszona, mielona
- papryka wędzona, suszona mielona
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- pomidor, konserwowy, krojony
- woda
- pomidorowy koncentrat, 30%
- sól kamienna
- pietruszka, natka świeża
- woda
- kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
- tofu, wędzone - pokrój w kostkę
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
- papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w paski
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupinki, przeciśnij przez praskę
- papryka suszona, mielona -
- papryka wędzona, suszona mielona -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- pomidor, konserwowy, krojony -
- woda -
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- sól kamienna -
- pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
- woda - nalej do szklanki
Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, następnie dodaj paprykę - podduś, dorzuć czosnek, paprykę i pieprz w proszku, krótko przesmaż, dodaj pomidory. Wlej wodę, duś aż warzywa zmiękną. Dorzuć tofu, dodaj koncentrat, sól, zagotuj. Leczo podaj posypane natką z kaszą. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)