Kanapki z serem żółtym, sałatą i rzodkiewką
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- sałata, liście świeże
- ser gouda, tłusty
- rzodkiewka, korzeń świeży
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- woda
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- sałata, liście świeże - umyta i osuszona
- ser gouda, tłusty - przygotuj plasterki
- rzodkiewka, korzeń świeży - umyta, pokrój w ćwiartki
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- woda - nalej do szklanki
Posmaruj pieczywo tłuszczem, na kanapce ułóż plastry. Podawaj z warzywami, posypanymi przyprawami. Do picia nalej wodę. Smacznego! :)