Kanapki z serem żółtym, sałatą, selerem naciowym i szczypiorkiem
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- sałata, liście świeże
- ser gouda, tłusty
- seler, naciowy świeży
- cebula, szczypiorek świeży
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- woda
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- sałata, liście świeże - umyta i osuszona
- ser gouda, tłusty - przygotuj plasterki
- seler, naciowy świeży - umyty i oczyszczony z włókien
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, posiekaj
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- woda - nalej do szklanki
Posmaruj pieczywo tłuszczem, na kanapce ułóż plastry. Podawaj z warzywami, posypanymi przyprawami. Do picia nalej wodę. Smacznego! :)