Omlet z serem, pomidorem i tostem
- chleb pszenny graham, tostowy
- ser gouda, tłusty
- masło klarowane
- jajo kurze, świeże
- pieprz biały, nasiona suszone
- sól kamienna
- pomidor czerwony, świeży
- woda
- chleb pszenny graham, tostowy - opiecz w tosterze
- ser gouda, tłusty - zetrzyj na tarce o grubych oczkach
- masło klarowane -
- jajo kurze, świeże -
- pieprz biały, nasiona suszone -
- sól kamienna -
- pomidor czerwony, świeży - umyty, obrany ze skórki, pokrój w półksiężyce
- woda - nalej do szklanki
Opiecz pieczywo tostowe. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jaja i przyprawy wlej do wysokiego naczynia i rozmieszaj blenderem. Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem, wlej masę jajeczną, gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp serem. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie. Podaj z warzywami i tostem. Do picia przygotuj wodę. Smacznego:)