Omlet z serem, pomidorem i tostem

Czas przygotowania: 00:25
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • ser gouda, tłusty
  • masło klarowane
  • jajo kurze, świeże
  • pieprz biały, nasiona suszone
  • sól kamienna
  • pomidor czerwony, świeży
  • woda
  1. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz w tosterze
  2. ser gouda, tłusty - zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  3. masło klarowane -
  4. jajo kurze, świeże -
  5. pieprz biały, nasiona suszone -
  6. sól kamienna -
  7. pomidor czerwony, świeży - umyty, obrany ze skórki, pokrój w półksiężyce
  8. woda - nalej do szklanki

Opiecz pieczywo tostowe. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jaja i przyprawy wlej do wysokiego naczynia i rozmieszaj blenderem. Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem, wlej masę jajeczną, gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp serem. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie. Podaj z warzywami i tostem. Do picia przygotuj wodę. Smacznego:)

 


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR