Omlet z serem, pomidorem i tostem

Czas przygotowania: 00:15
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • ser gouda, tłusty
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • jajo kurze, świeże
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • pomidor czerwony, świeży
  • woda
  1. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
  2. ser gouda, tłusty - zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  3. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  4. jajo kurze, świeże -
  5. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  6. sól kamienna -
  7. pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ósemki
  8. woda - nalej do szklanki

Opiecz pieczywo tostowe. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jaja i przyprawy wlej do wysokiego naczynia i rozmieszaj blenderem. Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem, wlej masę jajeczną, gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp serem. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie. Podaj z warzywami i tostem. Do picia przygotuj wodę lub herbatę. Smacznego:)

 


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR