Zupa grzybowa z kurczakiem i ziemniakami

Czas przygotowania: 00:50
  • kurczak, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • pieczarki, świeże
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • ziemniaki, świeże
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • koper, świeży
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. kurczak, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w paski i posól
  2. sól kamienna -
  3. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  5. liść laurowy, suszony -
  6. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  7. pieczarki, świeże - oczyszczone, pokrój w plasterki
  8. woda -
  9. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w kostkę
  10. ziemniaki, świeże - obrane ze skóry, pokrój w kostkę
  11. sól kamienna -
  12. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  13. śmietana, 18% tłuszczu -
  14. koper, świeży - umyj, drobno posiekaj
  15. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, smaż do zeszklenia, dodaj ziele i grzyby, poduś. Zalej wodą, wrzuć warzywa pokrojone w kostkę i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu aż zmiękną. Dodaj przyprawy i mięso, zagotuj. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka. Dodaj koperek, zagotuj. Zupę podawaj z pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR