Zupa grzybowa z tofu i makaronem

Czas przygotowania: 00:50
  • makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • pieczarki, świeże
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • tofu naturalne
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • koper, świeży
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum - ugotuj w osolonej wodzie
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  4. liść laurowy, suszony -
  5. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  6. pieczarki, świeże - oczyszczone, pokrój w plasterki
  7. woda -
  8. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w kostkę
  9. sól kamienna -
  10. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  11. tofu naturalne - pokrój w kostkę
  12. śmietana, 18% tłuszczu -
  13. koper, świeży - umyty, drobno posiekaj
  14. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Ugotuj makaron al dente. Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, smaż do zeszklenia, dodaj ziele i grzyby, podduś. Zalej wodą, wrzuć warzywa pokrojone w kostkę i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu aż zmiękną. Dodaj przyprawy i tofu, zagotuj. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka. Dodaj koperek, zagotuj. Dodaj makaron. Zupę podawaj z pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR