Pesto bazyliowe z orzechami nerkowca i makaronem
- makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum
- woda
- sól kamienna
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- czosnek, ząbek świeży
- ser parmezan
- nerkowiec orzech
- bazylia, liście świeże
- pomidory koktajlowe, świeże
- sok jabłkowy
- woda do picia
- makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum - ugotuj w osolonej wodzie
- woda -
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek Extra Virgin -
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
- ser parmezan - zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
- nerkowiec orzech -
- bazylia, liście świeże - umyte, bez gałązek
- pomidory koktajlowe, świeże -
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda do picia - nalej do szklanki
Do blendera kielichowego nalej wodę, dodaj sól, oliwę, czosnek, ser i orzechy, zmiksuj. Do zmiksowanej masy partiami dodaj liście i blenduj aż uzyskasz gładką pastę. Pesto wymieszaj z przestudzonym makaronem, podaj z warzywami. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)