Pesto bazyliowe z orzechami nerkowca i makaronem

Czas przygotowania: 00:30
  • makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum
  • woda
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek Extra Virgin
  • czosnek, ząbek świeży
  • ser parmezan
  • nerkowiec orzech
  • bazylia, liście świeże
  • pomidory koktajlowe, świeże
  • sok jabłkowy
  • woda do picia
  1. makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum - ugotuj w osolonej wodzie
  2. woda -
  3. sól kamienna -
  4. oliwa z oliwek Extra Virgin -
  5. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
  6. ser parmezan - zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
  7. nerkowiec orzech -
  8. bazylia, liście świeże - umyte, bez gałązek
  9. pomidory koktajlowe, świeże -
  10. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  11. woda do picia - nalej do szklanki

Do blendera kielichowego nalej wodę, dodaj sól, oliwę, czosnek, ser i orzechy, zmiksuj. Do zmiksowanej masy partiami dodaj liście i blenduj aż uzyskasz gładką pastę. Pesto wymieszaj z przestudzonym makaronem, podaj z warzywami. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR