• Papaja

    Papaja jest owocem niezwykle bogatym w składniki odżywcze. Dodatkowo zawiera znany w kosmetyce enzym - papainę, który jest wykorzystywany w wielu zabiegach pielęgnacyjnych.
    Zobacz szczegóły o: Papaja
  • Prebiotyki i synbiotyki

    Prebiotyki to nietrawione składniki żywności, które korzystnie działają na organizm gospodarza przez selektywną stymulacje wzrostu i/lub aktywności jednego rodzaju lub ograniczonej liczby bakterii bytujących w okrężnicy. Prebiotyki nierozerwalnie łączą się z probiotykami (tworząc synbiotyki) i stymulują wzrost pozytywnej mikroflory jelitowej. Poznaj właściwości prebiotyków!
    Zobacz szczegóły o: Prebiotyki i synbiotyki
  • Probiotyki - zdrowie zaczyna się w jelitach

    Probiotyki stanowią istotny element budowania odporności układu immunologicznego, ze względu na ochronę organizmu człowieka przed kolonizacją patogenów, konkurencję z drobnoustrojami chorobotwórczymi oraz zwiększenie pozytywnej mikroflory jelitowej. Czym są probiotyki? Kiedy należy je stosować? Jakie produkty żywnościowe są ich źródłem?
    Zobacz szczegóły o: Probiotyki - zdrowie zaczyna się w jelitach
  • Zakwas buraczany

    Jednym ze sposobów "wzmacniania odporności" jest picie zakwasu z buraka, który stanowi doskonałe źródło probiotyków, witamin i składników mineralnych.
    Zobacz szczegóły o: Zakwas buraczany
  • Miód Manuka

    Miód Manuka cieszy się dużą popularnością jak produkt wspomagający leczenie infekcji. A jakie ma miód manuka właściwości?
    Zobacz szczegóły o: Miód Manuka
  • Czarnuszka siewna

    Lecznicze właściwości czarnuszki znane są już od dawna, ale w ostatnich latach czarnuszka przeżywa prawdziwy renesans wykorzystania w kuchni i nie tylko. Zwłaszcza dużą popularnością cieszy się olej z czarnuszki, który zaleca się w okresie zwiększonej podatności na infekcje.
    Zobacz szczegóły o: Czarnuszka siewna
  • Kawa

    Kawa przez wzgląd na intensywny smak i aromat oraz stymulujące działanie na układ nerwowy jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Czy jest zdrowa? Jaki ma wpływ na organizm człowieka? Jakie ma kawa właściwości?
    Zobacz szczegóły o: Kawa
  • Morwa biała

    Morwa biała, (Morus alba) owoce tego drzewa raczej nie są produktem popularnym i rzadko można je spotkać w sprzedaży. Warto jednak poszukać ich latem, bo morwa ma cenne właściwości prozdrowotne, stanowi bogate źródło substancji wspomagających zdrowie i na dodatek jest smaczna.
    Zobacz szczegóły o: Morwa biała
  • Czosnek

    Zdecydowanie czosnek (Allium L.) jest jednym z najzdrowszych produktów, jakie spotkamy w naszych sklepach. To niepozorne warzywo kryje w sobie moc, którą docenia się już od tysięcy lat. I chociaż jego smak jest dość ostry i charakterystyczny, to jednak jego obecność w naszej kuchni powinna być dla większości obowiązkowa, zwłaszcza w sezonach zwiększonej zachorowalności i przeziębień. Poznaj, jakie ma czosnek właściwości!
    Zobacz szczegóły o: Czosnek
  • Awokado

    Jeszcze kilka lat temu awokado, zwane także smaczliwką wdzięczną (Persea americana) było mało popularnym i trudno dostępnym produktem. Dzisiaj to już doskonale znany owoc w świecie dietetyki i bardzo doceniany ze względu na swoje walory zarówno smakowe, kulinarne, jak i odżywcze. Awokado właściwe zaliczamy do grupy tzw. superfoods, czyli produktów, które wyróżniają się wyjątkowymi wartościami odżywczymi i są niezwykle cenne dla naszego organizmu.
    Zobacz szczegóły o: Awokado

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR

Partnerzy BR